Na tej stronie podajemy aktualny jadłospisemy
13.05.2024 poniedziałek
Zupa: kapuśniak (wywar drobiowo-warzywny, kapusta kiszona, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, seler, masło, koperek)
II danie: spaghetti (mięso drobiowo-wieprzowe, sos pomidorowy, ser żółty przyprawy),
Owoc
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)
14.05.2024 wtorek WCZEŚNIEJSZE ZGŁOSZENIE
Zupa: krupnik (wywar drobiowo-warzywny, kasza jęczmienna, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, zielona pietruszka)
II danie: kurczak w cieście (filet drobiowy, przyprawy, mąka, jogurt, jajka), ziemniaki
Mizeria (ogórki, jogurt grecki, miód, przyprawy)
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)
15.05.2024 środa WCZEŚNIEJSZE ZGŁOSZENIE
Zupa: pomarańczowa z groszkiem ptysiowym (wywar drobiowo-warzywny, dynia, papryka, pomidory, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, zielona pietruszka)
II danie: medaliony drobiowe w sosie koperkowym (mięso drobiowe mielone, jajko, przyprawy, koperek, mąka), ryż
Lodowa z oliwą (sałata lodowa, marchewka, oliwa)
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)
16.05.2024 czwartek WCZEŚNIEJSZE ZGŁOSZENIE
Zupa: pomidorowa z zacierką (wywar drobiowo-warzywny, przecier pomidorowy, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, zielona pietruszka)
II danie: schabowy (schab, jajko, mleko, bułka tarta), ziemniaki
Młoda kapusta zasmażana (kapusta, masło, mąka, śmietana, koperek)
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)
17.05.2024 piątek
Zupa: ogórkowa z ryżem (wywar drobiowo-warzywny, ogórki kiszone, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, koperek)
II danie: paluszki rybne, ziemniaki
Buraki ćwikłowe (buraki, chrzan, przyprawy)
Kompot wieloowocowy (truskawka, jabłko, śliwka, czarna porzeczka, wiśnia, cukier)
Produkty alergenne użyte w produkcji - wykaz potraw, ich składników i alergenów dostępny w stołówce.
Koszt obiadów w maju 2024 wynosi
15 obiadów x 15,00 złotych = 225,00 zł
Obiady są wydawane do dnia 20 czerwca 2024 r.
Wpłat można dokonać w stołówce szkolnej lub przelewem na konto:
ANGA ANNA GŁUCHACZKA
Alior Bank: 79 2490 0005 0000 4500 1432 0327
W sprawie nadpłat i zaległości za obiady prosimy o kontakt telefoniczny: 783-062-098.
ANGA
Na tej stronie podajemy podstawowe zasady funkcjonowania stołówki szkolnej.